Informatie voor ouders over het Peuterlab en Kleuterlab.
Kies jouw taal

Hoe heet dit? Wat is dit?
Wat zouden we ermee kunnen doen?
Hoe voelt dat? Kun je het ook opeten?
Heb je dit al eens gezien?

Je wilt dat je kind een goede start maakt op de basisschool en dat lukt beter als ze goed zijn in taal! In het Peuterlab en Kleuterlab zie je hoe en wat je kind leert in de peuteropvang of op school. Ze doen bijvoorbeeld proefjes en spelletjes waarmee ze nieuwe woorden leren en beter worden in taal. Voor je kind is het belangrijk om thuis ook veel te spelen en praten, dan kunnen ze nog beter worden in taal. Bij het Peuterlab en Kleuterlab leer je hoe je dat thuis samen doet.

Welkom in het Peuterlab en Kleuterlab

In het Peuterlab of Kleuterlab doe je op de kinderopvang of op school samen met je kind proefjes en spelletjes. Er is een Peuterlab Professor die je laat zien hoe je dat samen doet met je kind. Je leert wat ze leuk vinden, hoe je samen kan spelen en kan oefenen met taal. Je leert dan ook hoe je dat samen met je kind thuis kan doen.

Het Peuterlab thuis

Na elk Peuterlab of Kleuterlab krijg je een Thuiskaart mee. Op deze kaart staan de woorden die je thuis kunt oefenen en een opdracht die je kind leuk vindt. Bijvoorbeeld: je speelt een spelletje, je maakt een puzzel of je zingt een liedje. Je maakt samen met je kind een tekening over wat jullie thuis hebben gedaan. De Thuiskaart geef je weer terug aan de Peuterlab Professor bij het volgende Peuterlab of Kleuterlab.

Peuterlab Professor

De dingen die je leert van de Peuterlab of Kleuterlab professor om samen met je kind te spelen te oefenen met taal die zijn onderzocht. Dat betekent dat we weten uit onderzoek dat die manier van spelen en oefenen met je kind er écht voor zorgt dat je kind beter wordt in taal, en dus beter begint bij de basisschool!

De juf of meester in de peuteropvang of op school kan aan jou vertellen wanneer er weer een Peuterlab bij jouw kind op de peuteropvang of school is.

Doe je ook mee voor de taal van je kind?

peuterlab liedjes

Meer weten over het Peuterlab en Kleuterlab?