Onderwerp: het restaurant |
Opening: Schortjes, koksmutsen, ovenhandschoenen
Proefje 1: Een pizza maken
Witte papieren bordjes, rode verf, kwasten en (zie de bijlage) de plaatjes van de toppings.
Of een pizza van klei.
Proefje 2: Wat proef jij?
Bordjes, appel, banaan, eierkoek, rozijntjes.
Proefje 3: Je eigen menu kaart maken.
Uitgeprintje menu kaartjes (gelamineerd), gekleurde stiften, lijm, scharen en folders met eten
Proefje 4: We spelen het restaurant na
Tafelkleed, plastic bestek, bordjes, beker, waterkan, dienblad, schrijfblokje, pen, schortjes
(gebruik maken van het keukentje op school, als deze aanwezig is).
Proefje 5: Koken in de keuken van het restaurant
Pannen, het keukentje, materiaal zoals: spatel, garde en lepel.
Proefje 6: Wat is er weg?
Spulletjes uit het restaurant (bestek bijv.) en een theedoek.
Proefje 7: De kok snijdt het groenten en fruit
Kinderbestek, snijplank, groenten zoals: komkommer, banaan en tomaatjes.
Proefje 8: Tafel dekken
Borden, bestek, tafelkleed en bekers.
Proefje 9: Eten serveren
Borden, dienbladen.
Vraag aan de kinderen of ze wel eens in een restaurant zijn geweest, wie maakt daar het eten en waar wordt het gemaakt (de kok en in de keuken).
Wat kun je doen in een restaurant (eten). Vertel ze dat ze het eten bij de ober kunnen bestellen.
Leg een paar schortjes, koksmutsen en ovenhandschoenen in de kring. Hier kan je dan met de kinderen en ouders over praten.
Zet zelf een koksmuts op en een schort aan. Dek een tafeltje en praat over wat er op de tafel ligt.
Opening: Schortjes, koksmutsen, ovenhandschoenen
Proefje 1: Een pizza maken
Witte papieren bordjes, rode verf, kwasten en (zie de bijlage) de plaatjes van de toppings.
Of een pizza van klei.
Proefje 2: Wat proef jij?
Bordjes, appel, banaan, eierkoek, rozijntjes.
Proefje 3: Je eigen menu kaart maken.
Uitgeprintje menu kaartjes (gelamineerd), gekleurde stiften, lijm, scharen en folders met eten
Proefje 4: We spelen het restaurant na
Tafelkleed, plastic bestek, bordjes, beker, waterkan, dienblad, schrijfblokje, pen, schortjes
(gebruik maken van het keukentje op school, als deze aanwezig is).
Proefje 5: Koken in de keuken van het restaurant
Pannen, het keukentje, materiaal zoals: spatel, garde en lepel.
Proefje 6: Wat is er weg?
Spulletjes uit het restaurant (bestek bijv.) en een theedoek.
Proefje 7: De kok snijdt het groenten en fruit
Kinderbestek, snijplank, groenten zoals: komkommer, banaan en tomaatjes.
Proefje 8: Tafel dekken
Borden, bestek, tafelkleed en bekers.
Proefje 9: Eten serveren
Borden, dienbladen.
Het Peuterlab en Kleuterlab
Van Beethovensingel 126
3133 EA Vlaardingen
T: 010 - 23 22 111
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.